- W tym roku poziom konkursu był przeciętny, pojawił się nawet zielony miód zmieszany z pokrzywą, zdyskwalifikowaliśmy go. Jednak najlepszy miód był tak smaczny, że szczerze nas zachwycił - mówi Jacek Paul, szef Pomorsko-Kujawskiego Związku Pszczelarzy.
Nazwisko pszczelarza, który wyprodukował miód 2017 roku musimy utrzymywać w tajemnicy do soboty, ale zdradzimy, że to mieszkaniec powiatu świeckiego.
Gollob dostosowuje dom i auta. We wrześniu opuści szpital?ądz[/a]
- Skład pyłkowy trzech najlepszych miodów w konkursie będzie zbadany - zapowiada Jarosław Pająkowski, komisarz Festiwalu Smaku.
W tym roku pszczelarze narzekają na zbiory z powodu chłodnych nocy. Przez to kwiaty miały za mało nektaru, żeby sprostać potrzebom rodzin pszczelich.
Info z Polski - 17 sierpnia 2017 roku.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?