Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Uzyskano dofinansowanie na przebudowę drogi w gminie Sławno. Zdjęcia

Uzyskano dofinansowanie na przebudowę drogi w gminie Sławno. Zdjęcia

Kontrowersyjne nagranie wywołało w Gdyni burzę

NOWE
Kontrowersyjne nagranie wywołało w Gdyni burzę

Polecamy

Minister edukacji o pracach domowych: Dzieci mają prawo do czasu wolnego

Minister edukacji o pracach domowych: Dzieci mają prawo do czasu wolnego

„Prowadzimy świat ku katastrofie”. Rozmowa z laureatem Nagrody Nobla

„Prowadzimy świat ku katastrofie”. Rozmowa z laureatem Nagrody Nobla

Dlaczego po przebudzeniu mam nieświeży oddech? Poznaj możliwe przyczyny

Dlaczego po przebudzeniu mam nieświeży oddech? Poznaj możliwe przyczyny