- Będą to potrawy, które kilkadziesiąt, lub kilkaset lat temu często gościły na stołach mieszkańców, a teraz są niedoceniane lub niewiele osób o nich pamięta – zapowiada Joanna Bock, jedna z organizatorek projektu.
Udział w projekcie potwierdzili Sylwia Chutnik, Robert Małecki i Katarzyna Bonda
Zaproszenie do współpracy przyjęli znani pisarze Sylwia Chutnik, Robert Małecki i Katarzyna Bonda. Każdy z nich, wraz z grupą dzieci i gospodynią z miejscowego Koła Gospodyń Wiejskich przygotuje dwie potrawy. Jako pierwsza rękawy do gotowania rosołu zakasała Sylwia Chutnik. Robert Małecki w szefa kuchni zamieni się 24 lipca, a Katarzyna Bonda – 3 sierpnia.
Nie żyje 29-letni strażak ranny w wypadku w Starej Rzece
Finał projektu „W poszukiwaniu zaginionych smaków” we wrześniu 2020 r.
Wszystkie potrawy, które „odkryją” uczestnicy degustować będzie można 18 września podczas uroczystego zakończenia projektu w Wiejskim Domu Kultury w Lipinkach.
Uściślijmy, że projekt "W poszukiwaniu zaginionych smaków" realizowany jest na terenie wsi Lipinki i okolic tej wsi w woj. kujawsko - pomorskim, w ramach projektu Terenowy Dom Kultury - Bardzo Młoda Kultura 2019-2021. Na wniosek badaczy historii Lipinek i okolic projekt zyskał także mikrodotację.
Patronat medialny nad projektem objął portal swiecie.naszemiasto.pl.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Koniec sprawy Assange'a. Ugoda z USA zapewnia mu wolność
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?