MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego,...
fot. LeFox/pixabay.com

Najlepsze produkty bogate w błonnik. Nie wszystkie są równie zdrowe i polecane! Ten błonnik na zaparcia i odchudzanie jest najlepszy

Bakterie kwasu mlekowego

Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego, takie jak napoje mleczne czy warzywne kiszonki, to cenne źródło związków wspomagających funkcjonowanie układu pokarmowego. W specjalnych przetworach probiotycznych, takich jak np. mleko acidofilne, zawarte są żywe bakterie mlekowe, które mają zdolność docierania do końcowych odcinków układu trawienia i przywracania równowagi mikroflory jelitowej. To od niej zależy zdrowe trawienie, dlatego żywność fermentowana, specjalne jogurty czy bakterie probiotyczne w kapsułkach są zalecane jako stały element zdrowej diety.

Zobacz również

Hitowa animacja już na SkyShowtime! Widzowie pokochali ten film!

NOWE
Hitowa animacja już na SkyShowtime! Widzowie pokochali ten film!

Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

NOWE
Teatr Bagatela gra całe lato i przyciąga tłumy

Polecamy

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Jak zapewnić dzieciom bezpieczeństwo w internecie? Ważne porady na wakacje

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Reanimacja rowerzysty w powiecie świeckim. Wezwano śmigłowiec LPR

Reanimacja rowerzysty w powiecie świeckim. Wezwano śmigłowiec LPR