Nowa nawierzchnia parkingu na terenie Wojewódzkiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych w Świeciu

Jakub Keller
Jakub Keller
UM Świecie
Udostępnij:
Polbrukiem pokryty został plac przy izbie przyjęć Szpitala Psychiatrycznego w Świeciu. Inwestycja pochłonęła 212 tysięcy złotych.

Wspomniany plac pełni też rolę parkingu. Ale parkowanie tam było niekomfortowe, a czasem groziło nawet zepsuciem zawieszenia. Dlatego grupa mieszkańców domagała się remontu składając wniosek do Budżetu Obywatelskiego Gminy Świecie. Projekt spotkał się z poparciem głosujących.

Inwestycja powstała w partnerstwie na linii gmina - zarząd lecznicy. Szpital zajął się formalnościami związanymi z przygotowaniem projektu i uzyskaniem pozwolenia na budowę. Natomiast gmina wzięła na siebie realizację przedsięwzięcia. Plac został wyrównany i pokryty polbrukiem. Koszt inwestycji wyniósł 212 tys. zł.

Tak było na koncercie Łydki Grubasa w Chocolate Club w Świeciu

Świecie. Łydka Grubasa zagrała w Chocolate Club. Zobacz zdjęcia

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie