Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: pierogi chrzanowe (PRZEPIS)

Redakcja
Dziś w serii Wrocławski Obiadek - pierogi chrzanowe. Jak je zrobić?

Wrocławski obiadek - pierogi chrzanowe - składniki:
2/3 szklanki mąki, 1/3 szklanki wrzącej wody, 1/2 szklanki mięsa gotowanego kurczaka,
1 ugotowany ziemniak, 1 ugotowana pietruszka i kawałek selera, 3 łyżeczki tartego chrzanu, sól, pieprz, olej, masło

Wrocławski obiadek - pierogi chrzanowe - przygotowanie:
W malakserze rozdrobnić mięso, ziemniaka, pietruszkę i seler. Wymieszać z chrzanem i doprawić.
Zarobić ciasto na pierogi, zalewając osoloną mąkę wrzątkiem. Wyrobić na gładkie i sprężyste ciasto, dodając do niego pół łyżki oleju.

Wałkować ciasto na cienkie płaty, wycinać krążki, kłaść na każdym farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane roztopionym masłem.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto