Wrocławski obiadek - pierogi chrzanowe - składniki:
2/3 szklanki mąki, 1/3 szklanki wrzącej wody, 1/2 szklanki mięsa gotowanego kurczaka,
1 ugotowany ziemniak, 1 ugotowana pietruszka i kawałek selera, 3 łyżeczki tartego chrzanu, sól, pieprz, olej, masło
Wrocławski obiadek - pierogi chrzanowe - przygotowanie:
W malakserze rozdrobnić mięso, ziemniaka, pietruszkę i seler. Wymieszać z chrzanem i doprawić.
Zarobić ciasto na pierogi, zalewając osoloną mąkę wrzątkiem. Wyrobić na gładkie i sprężyste ciasto, dodając do niego pół łyżki oleju.
Wałkować ciasto na cienkie płaty, wycinać krążki, kłaść na każdym farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane roztopionym masłem.
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?